Acasa Piata Auto Renault: Trebuie sa avem grija sa nu ajungem sa producem masini pe care oamenii sa nu si le permita

Renault: Trebuie sa avem grija sa nu ajungem sa producem masini pe care oamenii sa nu si le permita

de Adrian Mitrea

Renault Alaskan Concept (sursa - Renault)

Noile tehnologii au facut masinile tot mai scumpe, iar hibridizarea si propulsia electrica – trecere facuta cu orice pret – risca sa aduca producatorii auto in pozitia de a fabrica masini pe care oamenii nu au bani sa le cumpere. Acesta este motivul pentru care Renault se “fereste” de tehnologiile hibride si prefera sa aiba in gama doar masini electrice pe de-o parte si cu motoare pe benzina si diesel pe de alta, a declarat Bruno Ancelin, vicepresedinte Renault responsabil de planificare produs.

“Trebuie sa avem grija sa nu ajungem sa producem masini pe care oamenii sa si le permita”, a spus Bruno Ancelin, in cadrul unei cine oficiale la care au participat si jurnalisti din Romania.

In acelasi context oficiali au Renault au spus ca pentru varful de gama al marcii, Renault Talisman, nu exista in plan o versiune hibrida deocamdata, asa cum nu exista planuri confirmate pentru niciun alt model Renault cu propulsie hibrida.

“Avem tehnologia si resursele de a face masini hibride si electrice de orice fel. Dar trebuie sa avem grija ca pretul ramane accesibil, competitiv, ori in contextul costurilor din acest moment acest lucru nu este posibil”, au spus ofcialii Renault.

Exemplele de succes din industria auto, precum Tesla Motors cu al sau Model S, Nissan cu modelul Leaf sau Renault cu ZOE Z.E. sunt totusi cazuri izolate, iar ponderea acestor masini in piata mondiala de masini noi este infima.

“In contextul in care cei mai multi producatori vand in pierdere masini hibride plug-in si masini electrice, trebuie sa te intrebi serios daca merita si daca ai bani sa sustii acea pierdere”, a explicat Bruno Ancelin.

Executivul Renault a spus ca, desi Renault are competente pentru a produce masini foarte performante si foarte scumpe, imaginea marcii ar face ca acele masini sa nu fie cumparate.

“Clientii nostri se termina dupa pragul de 45.000 euro – pret al unui Espace bine echipat. Uitati-va la Tesla. Ei vand o masina electrica de 100.000 euro. Si noi am putea sa facem o asemenea masina, dar nimeni nu ar da 100.000 euro pe un Renault”, a declarat Ancelin.

Lasa un comentariu