Acasa Audi Audi, in cursa celor trei continente

Audi, in cursa celor trei continente

de Adrian Niculescu

web_a3-conti2

Exista multe recorduri care tin de domeniul auto inscrise in cartea Guiness. Cel pe care jurnalistul auto Gerhard Plattner incearca sa il bata presupune parcurgerea a trei continente in doar trei zile la volanul unui Audi A3 1,9 TDI (105 CP).

Plattner, care este un fost pilot ce s-a specializat in stabilirea de recorduri fiind poreclit de cei de la Guiness „cel mai versatil sofer din lume”, a strabatut pana in momentul de fata peste 7.000.000 de kilometri si detine recordul pentru cel mai rapid parcurs in jurul lumii cu un Audi S2.

Istoria dintre Audi si Plattner este una veche si ca o metoda de a celebra aniversarea cu numarul 100 a marcii, jurnalistul a decis ca in timpul cursei sale sa faca 100 de fotografii comemorative.

Bineinteles Plattner nu ar putea reusi de unul singur aceasta cursa si va avea un co-pilot in persoana lui Franz Doppler.

Ei vor incepe cursa la Rabat, in Maroc, pe data de 8 iunie, urmand sa traverseze in Spania si apoi sa conduca de-a lungul Mediteranei pana la Istanbul, unde vor ajunge in data de 11 iunie. Traseul de aproximativ 4.900 km va fi epuizant pentru cei doi (care nu mai sunt tocmai la prima tinerete), atat din punct de vedere fizic cat si mental.

Plattner este increzator ca va putea sa stabileasca acest nou record, dar a declarat ca multe depind de conditiile de vreme si de trafic intalnite pe drum.

Lasa un comentariu