Acasa Renault Renault a prezentat la Geneva un concept de masina electrica ce poate ajunge in 3,2 secunde de la 0 la 100 km/h

Renault a prezentat la Geneva un concept de masina electrica ce poate ajunge in 3,2 secunde de la 0 la 100 km/h

de Vlad Barza

Renault Zoe e-Sport (sursa - 0-100.ro)

Renault a prezentat marti, 7 martie, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul Zoe e-Sport care dezvolta echivalentul a 460 Cai Putere si atinge 100 km/h in 3,2 secunde, imprumutand tehnologii din Formula E. Renault a anuntat si versiunea restilizata a SUV-ul de clasa B Captur, noua generatie Koleos si introducerea pick-up-ului Alaskan pe piata auto europeana.

Renault Zoe e-Sport (sursa - 0-100.ro)

Conceptul Zoe e-sport nu va ajunge in productie, insa compania vrea sa arate cat de puternice pot fi masinile electrice. Conceptul dezvaluit acum are doua motoare electrice ce dezvolta echivalentul a 460 CP si poate ajunge de la 0 la 200 km/h, in sub 10 secunde.

Motoarele ssunt identice, unul fiind in fata, iar altul in partea din spate, fiind folosite tehnologii din Formula E pentru a maximiza eficienta energetica. Bateria este de 40 kWh, ca la Zoe clasic, astfel ca automonia nu poate fi prea mare la o masina atat de puternica.

Masina de doua locuri cantareste 1.400 kg (cu tot cu baterie), avand caroserie din fibra de carbon. La interior se gasesc scaune Recaro, iar volanul este rectangular.

Renault a avut multe anunturi la partea de masini de serie. Spre jumatatea anului ajunge in Europa versiunea restilizata a lui Captur, SUV mic din care s-au vandut peste 200.000 de unitati in Europa. Peste trei luni ajunge in Europa si noua generatie a SUV-ului Koleos, iar catre final de an va fi adusa si camioneta Alaskan.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Corespondenta de la Geneva.

Renault Zoe e Sport Concept (sursa - Renault)

Renault Zoe e Sport Concept (sursa - Renault)

Renault Zoe e Sport Concept la interior (sursa - Renault)

Lasa un comentariu