Acasa Revista Presei Revista presei, 26 noi.: Renault a intrat in conflict cu femeile in Franta. Un designer roman a creat masina deformabila elastic

Revista presei, 26 noi.: Renault a intrat in conflict cu femeile in Franta. Un designer roman a creat masina deformabila elastic

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Renault a reusit sa supere parintii din Franta si fetele care poarta numele Zoe, prin anuntul ca acest nume va fi purtat de noua masina electrica pe care o va produce. Unele cupluri sunt atat de suparate de intentia Renault, ca au lansat petitii pe internet cerand companiei sa schimbe „abordarea”, informeaza Times Online, informatie preluata de hotnews.ro.

Importatorul marcii Ferrari, firma Forza Rossa, a primit acodul constructorului italian de a-si extinde activitatea in afara Romaniei, dealerul urmand sa deschida puncte de vanzare in vestul Europei, incepand cu 2010, informeaza capital.ro.

Vanzarile globale ale automobilelor low-cost, din care face parte si Dacia cu modelele Logan si Sandero, vor creste cu 500% la nivel global pana in 2010, potrivit firmei de consultanta A.T. Kearney. In general, masinile din segmentul low-cost fac parte din clasa mini sau mica, care includ modele precum Ford Ka, Renault Clio, Chevrolet Spark, Hyundai Getz sau modelele Logan si au preturi cuprinse intre 1.500 si 5.200 de euro, potrivit Ziarului Financiar.

De la finalul lui 2012 toate pneurile masinilor noi care se vor vinde in Europa vor fi etichetate in functie de criterii precum gradul de aderenta la terenul umed si zgomotul la rulare, dupa ce Parlamentul European a adoptat miercuri propunerea de regulament. Etichetarea este similara cu cea pentru electrocasnice precum frigiderele, iar cumparatorii vor putea compara caracteristicele pneurilor inainte de achizitionarea acestora, scrie hotnews.ro.

Tanarul designer roman Vlad Icobet a creat Conceptul Bionic, o masina de oras a viitorului, mai exact a anului 2030. Vehiclul futurist are plafon transparent fotovoltaic, cu celule solare integrate, care capteaza energie solara cu ajutorul careia functioneaza motoarele electrice ale masinii, relateaza stiriauto.ro.

Conform unei analize JD Power, motorizarile diesel s-au vazut infrante de unitatile mici pe benzina in perioada crizei. Motivul: programele de tip „Rabla”, arata automarket.ro.

Lasa un comentariu