Acasa Aston Martin VIDEO, FOTO: AM-RB 001, masina sport extrema nascuta din parteneriatul Aston Martin cu Red Bull Racing

VIDEO, FOTO: AM-RB 001, masina sport extrema nascuta din parteneriatul Aston Martin cu Red Bull Racing

de Adrian Mitrea

AM-RB (sursa - Aston Martin)

Producatorul auto britanic Aston Martin si divizia de competitie a celebrei bauturi energizante Red Bull au batut palma pentru a crea o masina sport extrema, legala atat pe drumurile publice cat si pe circuit. Automobilul are deocamdata nume de cod AM-RB 001 si promite un raport 1:1 intre putere si greutate – un Cal Putere pentru fiecare kilogram.

Masina beneficiaza de un motor V12 natural aspirat, dar alte specificatii nu au fost inca dezvaluite, modelul fiind inca in dezvoltare. Aston Martin spune ca va exista atat o varianta de strada, cat si una destinata exclusiv utilizarii pe circuit.

Numele AM-RB vine de la Aston Martin si Red Bull. Versiunea pentru circuit a masinii care se va naste din proiectul AM-RB 001 va avea performante similare cu prototipurile LMP1 care concureaza la Le Mans, spune Aston Martin.

Masina va fi construita in Gaydon, Marea Britanie, in uzina construita pentru a produce masina sport Aston Martin One-77.

In total vor fi produse intre 99 si 150 de masini de strada (inclusiv prototipurile) si doar 25 de exemplare dedicate utilizarii pe circuit.

Intreaga masina este construita din fibra de carbon si alte materiale ultra-usoare si foarte rezistente, fara niciun fel de otel, pe nicaieri. Aceste performante si viziune sunt posibile datorita implicarii inginerului F1 Adrian Newey.

Primele livrari catre clienti vor demara in 2018, pretul fiind cuprins intre 2 si 3 milioane lire sterline.

Masina are o importanta deosebita in lumea auto deoarece va fi modelul de strada care transpune in productia de serie (mica, ce-i drept) cea mai mare cantitate de tehnologie dezvoltata si perfectionata in Formula 1.

Lasa un comentariu