Acasa Carburanti Gazele emanate in producesul de productie al otelului, transformate in combustibil pentru masini cu ajutorul microbilor

Gazele emanate in producesul de productie al otelului, transformate in combustibil pentru masini cu ajutorul microbilor

de Adrian Mitrea

Mazda6 Sedan (sursa - 0-100.ro)

O noua fabrica de bio-etanol din Ghent, Belgia, a carei investitie se ridica la 87 milioane euro, va produce combustibil pentru automobile utilizand gazele din procesul de productie al otelului si… mircrobi. Acestia se hranesc cu acele gaze si le transforma in bio-etanol – combustibil cu emisii reduse de carbon care poate fi utilizat de unele motoare cu ardere interna sau folosit in amestec cu benzina pentru a reduce emisiile poluante.

Fabrica neconventionala de bio-etanol va fi construita de ArcelorMittal si Primetals Technologies. Ideea a pornit de la dorinta ArcelorMittal de a reutiliza gazele generate in procesul de productie al otelului, scrie Bloomberg.

O prima faza a investitiei va fi realizata in acest an, iar planul complet al investitiei va fi gata in 2018. La capacitate maxima fabrica de bio-etanol din Ghent va produce 47.000 tone de etanol pe an.

Pana in 2020, Uniunea Europeana si-a stabilit drept scop, prin politica sa de mediu, ca 10% din combustibilul folosit in transporturi pe teritoriul sau sa provina din surse regenerabile, in principal combustibili bio.

Lasa un comentariu