Acasa Industrie Americanii de la Federal-Mogul deschid o fabrica de stergatoare auto la Ploiesti

Americanii de la Federal-Mogul deschid o fabrica de stergatoare auto la Ploiesti

de Vlad Barza

Fabrica Federal-Mogul Ploiesti (sursa - Federal-Mogul)

Americanii de la Federal-Mogul Motorparts anunta inceperea constructiei unei fabrici care va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri si componente pentru stergatoare auto. Constructia va inceoe in luna mai in West Industrial Park Aricestii Rahtivani de langa Ploiesti, iar unitatea va fi operationala spre final de an. Fabrica va avea aproximativ 300 de angajati in 2016.


Noua unitate de productie va functiona in colaborare cu fabrica de sisteme de franare detinuta deja de Federal-Mogul la Ploiesti.

Fabrica de stergatoare va avea aproximativ 300 de angajati pana in anul 2016, „campusul” din Ploiesti ajungand astfel la un numar de 600 angajati. In noiembrie 2014 Federal-Mogul a deschis un birou in Bucuresti unde, la acest moment, lucreaza aproximativ 100 persoane.

Federal-Mogul a investit aproape 60 milioane dolari in Romania, unde detine o fabrica de placute de frana la Ploiesti, unitate in care va investi 9 milioane dolari pentru o a patra linie de productie in acest an.

Fabrica de placute de frana a intrat in portofoliul Federal-Mogul in 2014, cand americanii au preluat divizia Friction Materials a celor de la Honeywell. Ca parte a acordul global de preluare, Federal-Mogul a intrat si in posesia fabricii care producea din 2012 la Ploiesti.

Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit, in 1899, cu sediul international in Southfield, Michigan. Compania are peste 50.000 de angajati in 34 de tari.

Federal-Mogul este o companie de top la nivel global in domeniul productiei si distributiei de piese si servicii pentru fabricantii si operatorii de service din intreaga lume, atat pe piata automobilelor si echipamentelor pentru vehicule comerciale usoare, medii si grele, navale, feroviare si aerospatiale, cat si pe piata energetica sau industriala. Produsele Companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 si cresc siguranta vehiculelor.

Federal-Mogul opereaza pe doua segmente independente de piata, fiecare dintre acestea avand un CEO ce raporteaza Consiliului Director Federal-Mogul.

Lasa un comentariu