Acasa Ford Motorul Ford 1.0 EcoBoost primeste cutia de viteze automatizata Powershift

Motorul Ford 1.0 EcoBoost primeste cutia de viteze automatizata Powershift

de Adrian Mitrea

Ford Fiesta FL 2013 (sursa - 0-100.ro)

Dupa o lunga perioada in care cutia de viteze automatizata cu dublu ambreiaj Powershift a fost disponibila doar cu motorizarile 1.6 benzina si 2.0 diesel, Ford ofera aceasta transmisie moderna si pentru premiatul motorul 1.0 EcoBoost produs si in Romania pe modelul Fiesta, insa nu si pe B-Max sau Focus.

Asadar, Ford Fiesta cu motor de 1.0 EcoBoost (turbo pe benzina) poate avea cutie de viteze Powershift doar pe versiunea de putere de 100 CP, versiunile de echipare Trend si Titanium, cu trei sau cinci usi, reiese din cea mai noua lista de preturi.

De asemenea, o noutate o reprezinta si faptul ca Fiesta poate avea motor 1.0 EcoBoost de 125 CP si pe versiunea de caroserie cu cinci usi, nu doar pentru cea cu trei usi ca pana acum.

Cutia de viteze Powershift are sase trepte de viteza si dublu ambreiaj, concurand cu transmisii precum DSG (Volkswagen) si EDC (Renault).

0-100.ro a publicat in iunie 2013 un test drive cu Ford Fiesta 1.0 EcoBoost. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos. De asemenea, poti vedea un test de consum AICI si un test cu Ford SYNC AICI.

Lasa un comentariu