Acasa Industrie Renault va semna miercuri acordul pentru uzina de asamblare din Algeria

Renault va semna miercuri acordul pentru uzina de asamblare din Algeria

de Vlad Barza

Renault Symbol (sursa - Renault)

Renault va semna miercuri, 19 decembrie, cu autoritatile algeriene acordul care va permite companiei sa instaleze o uzina de asamblare in tara africana, scrie AFP, citand reprezentantii Grupului francez. Uzina va asambla modelul Renault Symbol intr-o capacitate anuala initiala de 25.000 de unitati. Un acord preliminar cu Algeria a fost semnat in primavara, insa au fost neintelegeri legate de locul unde viitoarea fabrica va fi instalata.

Acordul va fi semnat cu ocazia vizitei presedintelui francez François Hollande in Algeria, iar de la Renault va participa directorul regiunii Euromed, Jean-Christophe Kugler. Hollande vine in Algeria cu o serie de directori ai unor mari corporatii franceze si spera sa semneze intelegeri si in domeniul petrolului si al comertului cu armament.

click aici pentru poze cu noul Symbol

Renault ar trebui sa inceapa in 2014 asamblarea auto, iar capacitatea initiala ar trebui sa fie de 25.000 automobile/an, cu posibilitatea de a urca la 75.000/an. Uzina ar trebui sa asambleze noul Renault Symbol, iar la compania mixta ce se va forma, statul algerian va detine 51% din actiuni, iar Renault, 49%.

Discutiile dintre grupul francez si autoritatile africane au trenat din cauza ca algerienii doreau ca uzina sa fie in orasul Jijel, intr-o zona industriala mai putin dezvoltata, in timp ce francezii voiau intr-o zona cu traditie industriala.

Productia fabricii algeriene va fi destinata in special pietei locale unde Renault este lider si vinde extrem de bine, in primele 11 luni fiind livrate 110.000 de masini ale grupului. Piata auto algeriana este mare, vanzarile urmand sa fie de 450.000 unitati din toate marcile anul acesta.

Surse citate de La Tribune sustineau ca si grupul PSA Peugeot Citroen ar vrea sa asambleze masini in Algeria, insa compania nu a confirmat.

Lasa un comentariu