Acasa Opel Opel recheama in Romania aproape 600 de masini Antara, pentru posibile probleme ce pot duce la cresterea distantei de franare

Opel recheama in Romania aproape 600 de masini Antara, pentru posibile probleme ce pot duce la cresterea distantei de franare

de Vlad Barza

Opel Antara (sursa - Opel)

Opel a demarat in tara o actiune de recall pentru aproape 600 de SUV-uri Antara produse intre 2007 si 2010. Posibila problema tine de o supapa din sistemul ABS care se poarte bloca, reducand performantele la franare ale masinii. Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

Rechemarea include 586 de SUV-uri Antara produse la uzina din Bupyung (Coreea de Sud).

Opel spune ca a identificat un posibil risc la cateva vehicule Antara. Este posibil ca supapa din interiorul modulatorului hidraulic ABS sa se poata bloca si astfel poate reduce performantele la franare. Clientul va observa o cursa mai lunga a pedalei de frana, cu o rezistenta mai scazuta la apasare si de asemenea o crestere a distantei de franare, se mentioneaza in documentele remise de companie.

Verificarea si inlocuirea pieselor va dura cam doua ore si jumatate. Va fi testat modulatorul hidraulic al ABS-ului si daca se va gasi ca e defect, va fi inlocuit. Actiunea a inceput pe 4 septembrie.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

1 comentariu

Pacurar 20 ianuarie 2022 - 14:31

Buna ziua!
sunt proprietara unui autoturism Opel Antara 4X4 PRODUS IN 2008. Am vazut ca in 2012 au fost rechemate in service 600 de autoturisme produse in perioada 2007-2010. Eu nu am fost chemata in service dar cum nu am folosit prea mult autoturismul (am 95000kmreali) si nu am avut probleme nu m-a interesat acest lucru. Iansa de anul trecut au inceput niste probleme: mi se aprind martorii pe bord(de ABS, EDS etc). Mi se mai aprindeau si inainte insa se stingeau repede si nu i-am luat in seama insa acum nu se mai sting deloc. Mai pot beneficia de rechemarea in service si daca da cum procedez si la care din reprezentante sa merg (locuiesc in Bucuresti) ?
Multumesc

Reply

Lasa un comentariu