Acasa Foto FOTO: Noua Toyota Auris debuteaza la Salonul Auto de la Paris

FOTO: Noua Toyota Auris debuteaza la Salonul Auto de la Paris

de Adrian Mitrea

Toyota Auris 2 (sursa - Toyota)

A doua generatie a masinii compacte japoneze Toyota Auris debuteaza la Salonul Auto de la Paris (27-septembrie-14 octombrie) si vine cu un design radical schimbat, fiind acum mai scunda si mai lunga decat modelul pe care il inlocuieste. Noul Auris este asteptat in showroomuri la inceputul anului viitor.

Noul Toyota Auris nu vine insa cu nicio noutate in ceea ce priveste motorizarile. Masina va fi disponibila cu motorul turbo diesel de 1,4 litri deja existent in gama Toyota. In ceea ce priveste propulsoarele pe benzina, noul Auris vine cu o unitate de 1,33 litri si una de 1,6 litri – ambele aspirate (fara turbo).

click aici pentru galeria foto

De asemenea, noul Auris va avea si o versiune hibrida, despre care producatorul auto japonez nu a dat detalii, insa este de asteptat sa preia tehnologia de la generatia actuala, care la randul sau a luat-o de la Prius.

Noua Toyota Auris are 4.275 mm lungime (+30 mm), 1.760 mm latime, 1.460 mm inaltime (-55 mm), un apatament de 2.600 mm si un portbagaj de 360 litri (+6 litri fata de modelul actual; +127 litri in cazul versiunii hibride). Coeficientul aerodinamic este de 0,28 (-0,01) pentru noul model. Asadar, latimea si ampatamentul au ramas la fel, insa masina este acum mai lunga, mai scunda si compartimentul pentru bagaje are mult mai putin de suferit din cauza bateriei, la varianta hibrida. Din momentul lansarii, anul 2010, si pana in prezent au fost comercializate peste 60.000 unitati Auris hibride in Europa.

Toyota Auris, masina ajunsa la doua generatie, este descendenta a modelului compact Corolla. De la introducerea pe piata a primului model Toyota de clasa compacta, in 1966, compania japoneza a comercializat peste 39 de milioane de de astfel de automobile pana in prezent.

Prima generatie Auris a fost lansata in 2007, ca inlocuitoare a Corolla hatchback si va iesi in productie in acest an. Numele Corolla a continuat sa fie utilizat pentru sedan. La fel ca si modelul pe care il inlocuieste, Auris va fi produs in uzina Toyota Burnaston din Marea Britanie si doar acolo.

Toyota Auris concureaza cu modele precum Honda CivicHyundai i30, Opel Astra.

Lasa un comentariu