Acasa BMW Pilotul austriac Gerhard Plattner vrea sa faca o dubla traversare a Romaniei cu un BMW Seria 5 si un singur plin de motorina

Pilotul austriac Gerhard Plattner vrea sa faca o dubla traversare a Romaniei cu un BMW Seria 5 si un singur plin de motorina

de Adrian Mitrea

Traseu Gerhard Plattner (sursa - Google Maps)

Pilotul austriac Gerhard Plattner, care a parcurs distanta Constanta-Oradea cu un consum de 2,6 litri motorina/100 km cu o Skoda Fabia 1.4 TDI, vrea mai nou sa faca o dubla traversare a Romaniei (Est-Vest-Est) cu un BMW Seria 5 si un singur plin de motorina, a anuntat BMW Group Romania, importatorul marcii auto bavareze pe plan local.

Plattner va parcurge circa 1.650 km in conditiile reale de trafic din Romania cu o limuzina medie BMW  525d xDrive, echipata cu motor turbo diesel de 2 litri (218 CP, 450 Nm) si tractiune integrala. Masina atinge 100 km/h in 7 secunde si are un consum mediu declarat de producator de 5,1 litri motorina/100 km (emisii de 138 grame CO2/km).

Din intreaga distanta, circa 700 km vor fi parcursi pe autostrada, 800 km pe drumuri nationale, majoritatea cu o banda pe sens. Traseul include si traversarea Carpatilor Meridionali prin Valea Oltului.

Traseul desfasurat pe orase este: Bucuresti (dealer BMW Automobile Bavaria Baneasa), Constanta (Localitatea Ovidiu, dealer BMW Bavaria Motors), Bucuresti, Pitesti, Sibiu, Arad (dealer BMW Grup West Arad), Sibiu, Pitesti, Bucuresti (dealer BMW MHS Motors).

Gehard Plattner este un pilot austriac cu o vasta experienta in ceea ce priveste recordurile de consum de combustibil sau de parcurgere de distante mari intr-un timp deosebit de scurt. In ultimii 30 de ani a stabilit o serie extinsa de recorduri cu modele diferite: motoare pe benzina, diesel sau masini cu propulsie hibrida, sedanuri, hatch-uri, monovolume sau chiar si van-uri.

Romania a fost de mai multe ori inclusa in traseele lui Gerhard Plattner in diversele sale actiuni. Austriacul a stabilt „un record romanesc” – un consum de 2,6 litri motorina/100 km pe ruta Constanta-Oradea cu o Skoda Fabia 1.4 TDI.

BMW 525d xDrive este o masina mai mare, mai grea si mai puternica, avand un motor biturbo diesel de 2 litri ce dezvolta 160 kW/218 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 450 Newton-metru (Nm) intre 1.500 si 2.500 rotatii pe minut (rpm). Aceasta motor a debutat in gama BMW in septembrie 2011 ca parte a stategiei BMW EfficientDynamics. Pentru performanta redusa cu un consum redus de combustibil, modelul se prezinta cu un set extins de masuri BMW EfficientDynamics: motorizare BMW TwinPower Turbo, cu doua turbine si ultima generatie CommonRail cu presiune de 2.000 bari, transmisie automata cu 8 trepte, sistem Start&Stop, recuperarea enerigiei la franare, comutator Driving Experince Control cu modul ECO PRO.

BMW 525d (sursa - BMW)

Lasa un comentariu