Acasa Citroen Euro NCAP a testat opt noi masini, iata cum s-a descurcat fiecare

Euro NCAP a testat opt noi masini, iata cum s-a descurcat fiecare

de Adrian Niculescu

rezultate Euro NCAP pe luna august (sursa - Euro NCAP)

Organizatia de testare a automobilelor Euro NCAP a publicat rezultatele obtinute de opt noi masini, dintre care sapte au obtinut cinci stele din cinci posibile la protectia pasagerilor adulti, iar o masina a obtinut patru stele. Iata cum s-a descurcat fiecare.

Modelele Honda Insight Hybrid, Toyota Prius, Kia Sorento, Skoda Yeti, Renault Grand Scenic, Subaru Legacy si Volkswagen Polo au obtinut cinci stele din cinci posibile la protectia pasagerilor adulti.

Singurul model care a avut patru stele din cinci posibile la protectia ocupantilor adulti a fost noul Citroen C3.

Aceasta masina nu putut obtine punctajul maxim la testele de siguranta deoarece nu este echipata in standard cu ESP (sistem electronic de control al stabilitatii) in suficient de multe piete in care va fi comercializata, iar echiparea masinilor cu acest sistem, inca de la versiunea de baza, este una dintre conditiile obligatorii pentru ca un automobil sa stranga punctaj maxim.

Sistemul ESP, cunoscut si sub numele de ESC (Electronic Stability Control), consta intr-o serie de senzori montati la rotile masinii si pe caroserie. Acestia analizeaza miscarea rotilor, inclinarea caroseriei, frana si acceleratia, iar daca masina are tendinta sa derapeze, sistemul corecteaza traiectoria prin reducerea tractiunii pe rotile motrice si prin franarea selectiva a rotilor, in functie de necesitati.

Despre Euro NCAP

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, infiintat in anul 1997, care realizeaza teste de impact pentru determinarea gradului de siguranta al masinilor noi.

Euro NCap este sustinut de sapte guverne europene, de Comisia Europeana si de asociatii ale consumatorilor din tarile UE.

Lasa un comentariu