Acasa Industrie CE a dispus perchezitii la sediile unor producatori de componente auto suspectati ca ar alcatui un cartel

CE a dispus perchezitii la sediile unor producatori de componente auto suspectati ca ar alcatui un cartel

de Vlad Barza

Imagine dintr-o fabrica de componente auto (sursa - Agerpres)

Oficiali ai Comisiei Europeane au dispus perchezitii la sediile unor importanti producatori de centuri de siguranta, airbag-uri si volane, ca parte a unei anchete care vrea sa stabileasca daca aceste companii formeaza un cartel. CE nu a dat nume, insa Financial Times a primit raspunsuri de la companii precum Autoliv si TRW care au confirmat ca CE le-a solicitat informatii si au tinut sa sublinieze ca vor colabora in totalitate.

CE a facut perchezii la sediile unor constructori auto suspectati ca ar forma un cartel, insa Comisia a tinut sa precizeze ca efectuarea acestor inspectii nu inseamna ca acele companii sunt considerate vinovate de incalcarea legilor concurentei, ci pur si simplu sunt parte a unei investigatii.

Au fost vizati producatori de centuri de siguranta, airbag-uri si volane, iar CE nu a dat nume de companii in comunicatul sau. Totusi, FT a contactat cateva companii si a primit confirnmari de la grupul american TRW care a spus ca CE le-a cerut informatii si au inspectat sediul central din Germania.

Si Autoliv, cel mai mare producator ce centuri de siguramta si airbag-uri, a confirmat ca sediul din Germania a fost vizitat de oficiali ai autoritatilor din domeniul concurentei si promite ca va coopera total.

In trecut, producatorii de componente s-au mai plans ca firmele constructoare de masini le preseaza sa livreze piese la preturi cat mai mici, iar criza le-a afectat grav afacerile din cauza scaderii dure a comenzilor.

Totusi, de anul trecut situatia s-a imbunatatit simtitor, iar comenzile au revenit in cele mai multe cazuri la nivelul dinaintea crizei.

Lasa un comentariu