Acasa Industrie Dongfeng vrea sa preia 30% din furnizorul german de transmisii Getrag

Dongfeng vrea sa preia 30% din furnizorul german de transmisii Getrag

de Radu Preda

Linie Asamblare (sursa - Getrag)

Al doilea mare constructor chinez de masini, Dongfeng Motor, vrea sa cumpere 30% din furnizorul auto german Getrag, fiind interesat de tehnologiile pentru transmisii, potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate de Reuters.

Getrag, unul dintre cei mai mari producatori de transmisii din lume si unul dintre marii furnizori ai Ford, cauta un partener strategic pentru a aduce capital companiei.

Potrivit surselor, cele 30 de procente valoreaza circa 500 milioane euro.

Getrag a vandut in anul 2000 un pachet de 30% furnizorului auto american Dana Holding, insa in 2007 participatia a fost rascumparata de Getrag pentru ca americanii au intrat in faliment.

Compania germana a mai purtat discutii si cu furnizorul auto canadian Magna pentru vanzarea procentului de 30%, insa nu au ajuns la un acord.

Daca Dongfeng reuseste sa preia 30% din Getrag va fi pentru prima data cand o companie chineza va detine o participatie dintr-o firma germana, in sectorul auto.

Companiile chineze au devenit cumparatori seriosi de cand China a ajuns cea mai mare piata auto din lume. Acestea urmaresc sa se transforme din producatori low cost in furnizori de tehnologii de varf.

Getrag a intrat pe profit anul trecut dupa doi ani de pierderi. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 2,6 miliarde euro in 2010 si la 2 miliarde euro in 2009.

Volvo a semnat un contract cu Getrag pentru transmisiile modelului electric Volvo C30 DRIVe Electric. Compania mai furnizeaza transmisii pentru flotele de teste (masini produse intr-un numar mic de exemplare – n.r.) ale marcilor MINI,  BMW si Mercedes-Benz (modelul Clasa B F-Cell).

Getrag are 12.700 de angajati la nivel mondial, in 23 de unitati de productie.

Lasa un comentariu