Acasa Porsche Volkswagen a cumparat Porsche Holding Salzburg

Volkswagen a cumparat Porsche Holding Salzburg

de Radu Preda

Volkswagen Logo (sursa - Volkswagen)

Grupul auto german Volkswagen a cumparat Porsche Holding Salzburg (PHS), cea mai mare retea de dealeri a grupului din Europa, de care apartine si Porsche Romania.

Volkswagen plateste 3,3 miliarde euro pentru PHS, a anuntat grupul auto german. Sediul central ramane la Salzburg.

Prin aceasta achizitie, Volkswagen face inca nu pas in creearea grupului auto integrat ce urmeaza sa ia nastere in urma fuziuniunii dintre grupurile Volkswagen si Porsche.

Volkswagen preia toate operatiunile PHS, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien si Porsche Versicherung, precum si PGA Motors cu sediul in Paris.

PHS este prezent in Austria, Europa de Vest, Europa de Sud-Est si China. Anul trecut, vanzarile de masini noi si rulate au generat o cifra de afaceri de 12,78 miliarde euro. Porsche Holding Salzburg are un total de 20.900 angajati.

Schimbarea actionariatului nu va aduce modificari in activitatea PHS sau a filialelor sale, deci nici la Porsche Romania.

Colosul german Volkswagen include marcile Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Scania.

Grupul Volkswagen a cumprat 49,9% din actiunile producatorului de masini sport de lux Porsche pe 7 decembrie 2009, pentru 3,9 miliarde euro, avand ca scop fuziunea, in 2011, si crearea unui grup auto integrat.

Fuziunea celor doua companii a tinut in 2009 prima pagina a presei auto si economice, existand mari tensiuni in procesul de preluare. Volkswagen vroia sa cumpere Porsche, iar Porsche vroia sa preia Volkswagen.

Potrivit informatiilor anterioare aparute in presa, grupul auto format prin fuziunea celor doua companii s-ar putea numi Auto Union si ar urma sa aiba 378.000 de angajati, o productie anuala de 6,4 milioane de masini si vanzari de 120 miliarde euro, anual.

Lasa un comentariu