Acasa Foto FOTO: Pagani Huayra, zeul vantului, pe patru roti

FOTO: Pagani Huayra, zeul vantului, pe patru roti

de Adrian Mitrea

Pagani Huayra (sursa - Pagani)

Pagani, producator italian de masini sport exclusiviste, a prezentat cel mai nou model al sau, denumit Huayra, al carui nume vine de la Aymara Huayra Tata, zeu bolivian al vantului.

Creatia celor de la Pagani ascunde sub capota un motor biturbo AMG (cod M158) de 6 litri (5.980 cmc) ce dezvolta 700 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de peste 1.000 Newton-metru (Nm). Transmisia este secventiala, cu 7 viteze.

click aici pentru galeria foto

Pagani Huayra are 4.605 mm lungime, 2.036 mm latime, 1.169 mm inaltime si un ampatament de 2.795 mm. In pofida dimensiunilor si a performantelor, masina cantareste doar 1.350 kg. Timpul in care Huayra ajunge la 100 km/h nu a fost comunicat.

Distributia maselor este de 56% pe spate si 44% pe fata.

Pagani a compus o intreaga poezie pentru a sublinia performantele masinii si pentru a descrie senzatiile traite in aceasta. Se spune ca zeul Aymara Huayra Tata traieste in Anzii Cordilieri, aproape de granita dintre Peru si Bolivia, si ca vaile si muntii sunt creatia lui, pentru a-si demonstra puterea in fata sotiei sale, Pachamama, zeita Pamantului.

Cu puterea sa, Aymara Huayra Tata poate ridica apele din faimosul lac Titicaca si le poate transforma in ploaie, atat de apreciata de Pachamama.

Pretul unui exemplar nu a fost anuntat, dar este de asteptat sa fie in jurul valorii de un milion de euro.

Interior Pagani Huayra (sursa - Pagani)

1 comentariu

Radu 26 ianuarie 2011 - 10:58

Superb!

Reply

Lasa un comentariu