Acasa Mazda Noua Mazda5 vine in Romania la inceputul anului viitor

Noua Mazda5 vine in Romania la inceputul anului viitor

de Costea Arsene

Mazda5 (sursa - Mazda) Constructorul auto japonez Mazda a lansat in Europa noua generatie a monovolumului Mazda5, ce va fi disponibil si in Romania la inceputul anului viitor, a anuntat compania.

Mazda5 a fost prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2010.

Noua Mazda5 beneficiaza de doua motorizari pe benzina cu niveluri ale consumului si emisiilor de dioxid de carbon (CO2) mai reduse fata de predecesorul sau, dintre care propulsorul pe benzina MZR DISI de 2  litri este disponibil in premiera, se arata intr-un comunicat al producatorului auto.

Motorul dezvolta 150 de Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 191 Newton-metru (Nm), cuplat la o cutie manuala cu sase trepte.

Sistemul de Stop & Start (denumit i-STOP la Mazda) a redus consumul mediu si emisiile poluante cu 13%, respectiv 15%, fata de vechea motorizare, la 6,9 litri la o suta de kilometri parcursi.

Al doilea propulsor disponibil este MZR de 1,8 litri, tot pe benzina, care dezvolta 115 CP si un cuplu maxim de 165 Nm. In acest caz, consumul de combustibil a fost redus cu 4%, la 7,2 litri pentru 100 km parcursi, in timp ce emisiile de dioxid de carbon au scazut cu 6,1%.

Ambele motorizari respecta normele Euro 5. Noua generatie Mazda5 dispune de usi spate glisante si de sistemul Karakuri, ce permite transportarea a pana la sapte persoane.

De remarcat si faptul ca noul design al capotei permite circularea aerului fara sa loveasca parbrizul, zgomotul produs de vant fiind astfel redus cu 10% fata de versiunea anterioara, spune Mazda.

In materie de siguranta, noutatea o reprezinta montarea in premiera pe un model Mazda a sistemului de frana automata Brake Override System, care anuleaza acceleratia daca simultan este apasata si frana.

Interior Noua Mazda5 2010 (sursa - Mazda)

Lasa un comentariu