Acasa Ford Zi istorica: Ford a anuntat oficial ca lichideaza marca Mercury pana la sfarsitul anului

Zi istorica: Ford a anuntat oficial ca lichideaza marca Mercury pana la sfarsitul anului

de Adrian Mitrea

Mercury Milan (sursa - Mercury)

Grupul auto american Ford Motor Company renunta la marca Mercury in ultimul trimestru din acest, a declarat seful Ford America, Mark Fields, intr-o conferinta de presa. Astfel, Mercury se alatura marcilor americane Pontiac, Saturn, Oldsmobile si Plymouth care au fost lichidate in ultimii ani.

Gama Mercury este formata in prezent din patru automobile: Milan, Mariner, Mountaineer si Grand Marquis. Milan este cel mai bine vandut model Mercury, avand o pondere de 55% in totalul livarilor.

Fields a spus ca paleta marcii premium Lincoln va fi imbogatita cu sapte noi modele sau versiuni restilizate in urmatorii patru ani.

Ford va lansa o masina compacta Lincoln, bazata pe platforma mecanica a noului Ford Focus, a declarat Derrick Kuzak, sef dezvoltare produs in cadrul Ford.

Dupa lichidarea Mercury, Ford Motor Company se va concentra pe doua branduri: Ford (cu prezenta internationala) si Lincoln (rezervat doar Americii, cel putin deocamdata).

Unul dintre cele mai puternice argumente pentru a inchide marca Mercury este acela ca vanzarile au scazut cu 74% din anul 2000 incoace. Cel mai bun an pentru Mercury a fost 1978, cand au fost livrate 579.498 autovehicule ale marcii. In 2009, masinile Mercury si-au gasit doar 92.299 proprietari.

Marca Mercury a fost fondata in 1939 de Edsel Ford, fiul lui Henry Ford.

Ford a vandut, in ultimii trei ani, aproape toate brandurile sale premium si de lux: Aston Martin, Jaguar, Land Rover si Volvo. Spre deosebire de acestea, brandul Mercury va fi lichidat.

Lasa un comentariu