Acasa Ford Ford a inceput productia cutiei de viteze cu dublu ambreiaj PowerShift

Ford a inceput productia cutiei de viteze cu dublu ambreiaj PowerShift

de Adrian Mitrea

Ford PoweShift (sursa - Ford)

Ford a inceput productia cutiei de viteze robotizate cu dublu ambreiaj PowerShift, care va rivaliza in Europa cu transmisiile DSG ale grupului Volkswagen.

Cutiile de viteze robotizate PowerShift sunt produse de Getrag America pentru Ford, in colaborare cu Getrag Ford Transmissions, la o fabrica din Iraquato, Mexic, a anuntat Ford.

„Este o cutie de viteze avansata care reduce complexitatea, salveaza din greutate si imbunatateste timpul de raspuns si performanta – totul in timp ce ajuta motorul sa se mentina in marja sa de eficienta maxima –, ceea ce se traduce in economie de combustibil”, a declarat seful echipei de dezvoltare PowerShift, Piero Aversa.

Cutia automata cu ambreiaj dublu uscat PowerShift se bazeaza pe o transmisie manuala, eliminand astfel greutatea suplimentara si complexitatea unei transmisii automate clasice. Fiind controlate electronic, cele doua ambreiaje schimba vitezele rapid si neted pentru a asigura un cuplu constant.

Ford a prezentat in premiera europeana cutiile de viteze PowerShift la inceputul lunii martie, la Salonul Auto de la Geneva, alaturi de noi motoare pe benzina, turbo.

Lasa un comentariu