Acasa Foto FOTO: Renault Talisman, noul pariu al francezilor in segmentul D

FOTO: Renault Talisman, noul pariu al francezilor in segmentul D

de Adrian Mitrea

Renault Talisman (sursa - Renault)

Renault a dezvaluit modelul care inlocuieste modelele Laguna si Latitude, denumit Renault Talisman, care va concura pe piata cu modele precum Volkswagen Passat, Skoda Superb, Opel Insignia, Ford Mondeo si Mazda6. „Este la fel de lunga ca Mondeo si mai lata decat Passat”, a spus Carlos Ghosn, luni, 6 iulie, in fata jurnalistilor invitati la Chateau de Chantilly sa vada in premiera mondiala masina.

Asadar, dupa putin peste 20 de ani de la debutul numelui Renault Laguna in lumea automobilelor si trei generatii ale modelului, francezii au decis sa renunte la acest nume.

Pentru Renault Latitude lucrurile sunt si mai simple, modelul petrecand pe piata nici 5 ani, de la finalul lui 2010 si pana la jumatatea lui 2015. Latitude este de fapt un Renault Samsung SM5.

De data aceasta, cu Renault Talisman, francezii isi incearca din nou norocul in segmentul D. Platforma utilizata este CMF si utilizeaza module comune cu noul Renault Espace.

„Am pornit de la o coala alba de hartie. O masina complet noua, platforma noua, nume nou”, a spus Ghosn in prezentarea sa, suliniind ca ar fi gresite eventualele comparatii cu Laguna sau Latitude, din moment ce acestea apartin trecutului, iar Talisman este un model complet nou.

Carlos Ghosn a spus si ca nu exista tinte de vanzari pentru acest model, nedorind sa puna presiune pe departamentul de marketing.

„Segmentul berlinelor de clasa D reprezinta o piata de 8 milioane de unitati la nivel mondial, dintre care un milion de unitati in Europa. (…) Evident ca vrem sa vindem cat mai multe masini in acest segment, dar nu avansam o tinta de vanzari in acest moment”, a declarat Ghosn.

Talisman vine cu un portbagaj generos (608 litri) si sistem multimedia R-Link 2 cu ecran tactil de 8,7 inch.

Comercializarea va demara in toamna anului 2015, dar nu se va intampla dintr-o data pe toate pietele, ci treptat. Tot in toamna lui 2015, la Salonul Auto de la Frankfurt, va fi prezentata si versiunea de caroserie break a lui Talisman.

Renault Talisman va fi disponibil cu cinci motorizari, dintre care trei turbo diesel –  dCi 110, dCi 130 si dCi 160 – si doua turbo pe benzina – Energy TCe 150 si Energy TCe 200.

Tehnologia 4Control, consacrata pe Laguna, este disponibila pe anumite motorizari si echipari. Sistemul 4Control asigura un unghi mic de virare si rotilor din spate, ajutand astfel masina sa fie mai agila.

Cutiile de viteze pot fi manuale cu sase trepte sau EDC (automatizate, cu dublu ambreiaj), noutatea fiind ca acum EDC este disponibil cu sapte trepte de viteza (fata de sase pana in prezent).

Talisman devine varful de gama al Renault si are o lungime 4,85 metri si o latime de 1,87 metri, iar ampatamentul masoara 2,81 metri.

O tehnologie interesanta este Multi-Sense, prin intermediul careia soferul poate alege dintre mai multe moduri de condus (Comfort, Sport, Eco, Neutral), existand si un mod Perso, care permite soferului sa-si configureze setarile cum vrea.

Renault Talisman (sursa - Renault)

Corespondenta din Chateau de Chantilly, Franta.

Lasa un comentariu