Acasa Daimler VIDEO: Prim contact cu electricul Mercedes Concept EQV și cu noul CLA Shooting Brake

VIDEO: Prim contact cu electricul Mercedes Concept EQV și cu noul CLA Shooting Brake

de Adrian Mitrea

Mercedes Geneva 2019 (sursa – mercedes-benzsouthwest.co.uk)

Mercedes-Benz a venit cu patru noutăți importante la Salonul Auto de la Geneva (5-17 Martie): Mercedes Concept EQV, a doua generație Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ și Mercedes-Benz GLC facelift. Așadar, un spectru larg de noutăți, de la mașini compacte din zona accesibilă până la SUV-uri pe benzină de înaltă performață și idei din zona electromobilității care vor fi puse în scenă în curând. Iată o prezentare video de la Geneva cu toate aceste noutăți.

Prin Mercedes Concept EQV compania auto germană revoluționează o nișă pe care o domină demult: aceea a mașinilor premium destinate transportului unui număr mai mare de persoane. Concept EQV va deveni, practic, versiunea de propulsie electrică a Clasa V.

Pentru aplicații precum shuttle, tururi turistice urbane și călătorii de afaceri pe distanțe scurte și medii ideea propusă prin EQV pare de nerefuzat: confort sporit, silențiozitate, vibrații mult diminuate, emisii de eșapament zero. Adică exact așa cum e important să fie o astfel de mașină.

citește AICI și alte noutăți de la Salonul Auto de la Geneva 2019

Pachetul propus de Mercedes include o baterie mare, de 100 kWh, care poate asigura pentru EQV o autonomie reală de circa 400 km. Consumul mediu anunțat în regim WLTP ar fi 22,2 kWh/100 km, iar la o stație de încărcare rapidă (putere peste 100 kW) poate lua în 15 minute energia necesară pentru a parcurge 100 km.

Atunci când stă, deci nu preia oameni de la aeroport spre hotel sau invers, o astfel de mașină este parcată la hotel. Timpii de staționare sunt destul de mari, iar în acest interval mașina se poate încărca. Încărcări scurte și parțiale vor asigura mereu un nivel ridicat al energiei din baterie astfel că pentru modul tipic de utilizare al acestui tip de vehicul autonomia nu va fi niciodată o problemă.

EQV beneficiază de un motor electric de 150 kW/204 CP ce poate imprima mașinii o viteză maximă de 160 km/h și reprize vioaie.

Mercedes-Benz VANS EQV – Geneva 2019 (sursa – Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake este versiunea de caroserie break în familia de modele bazată pe Clasa A. Așadar, pe lângă Clasa A (hatchback cu 5 uși) mai avem CLA Coupe (sedan, 4 uși, aspect de coupe) și CLA Shooting Brake (break, 5 uși, aspect de coupe).

Versiunea de motorizare de top, expusă și la Geneva, beneficiază de o motorizare turbo pe benzină de 2 litri, 225 CP, cu GPF standard (filtru de particule pentru motor pe benzină), cuplată la o cutie de viteze cu șapte trepte (7G-DCT). Prin intermediul tehnologiilor de asistență mașina poate „să vadă” 500 metri în față (radar și cameră video).

Mașina se remarcă și printr-un coeficient aerodinamic foarte bun: 0,23.

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ este versiunea de înaltă performanță a SUV-ului GLE și se remarcă printr-un motor de 3 litri, cu șase cilindri, care dezvoltă 320 kW/435 CP. Poate sprinta până la 100 km/h în 5,3 secunde – o performanță remarcabilă pentru un SUV de 2 tone. Mașina beneficiază de tehnologie electrică de 48V, ceea ce înseamnă că alternatorul are putere sporită și înlocuiește rolul pe care îl are electromotorul într-o mașină mai veche sau mai simplă. Pornirea motorului se face astfel prin curea, iar fiecare oprire și pornire a motorului prin sistemul start/stop se realizează mai lin. Recuperarea energiei la frânare este mai mare, iar în momentele de accelerare alternatorul poate furniza în plus, adițional motorului pe benzină, o putere maximă de 16 kW/22 CP și un cuplu de 250 Nm.

Echiparea standard a mașinii include o transmisie automată cu convertizor de cuplu și nouă trepte numită comercial 9 TCT.

Mercedes-Benz GLC facelift si Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Geneva 2019 (sursa – Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz GLC facelift are și el tehnologie 48V, care funcționează pe același principiu ca cel descris mai sus, precum și noutăți la capitolul motorizări, dincolo de modificările estetice evidente. Astfel, motorul nou pe benzină M 264 (2 litri, 4 cilindri) îl înlocuiește pe cel cu cod M 274. În cazul propulsoarelor diesel, motorul cu cod OM 654 îl înlocuiește pe cel cu cod OM 651.

Ambele beneficiază de tehnologia numită CAMTRONIC, capabilă să încălzească eșapamentul puternic fără să mărească consumul de carburant. Cu un eșapament bine încins particulele poluante pot fi mai bine tratate, ceea ce se traduce într-un impact mai redus asupra mediului.


Producția acestui material a fost realizată cu sprijinul Mercedes-Benz România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul). Așadar, este o prezentare plătită din punctul de vedere al producției, fără a fi însă un advertorial.

Lasa un comentariu