Acasa Romania VIDEO: Un tur prin SIAB 2018. Prezentarea noutăților POV. Cum arată SIAB după 11 ani de absență

VIDEO: Un tur prin SIAB 2018. Prezentarea noutăților POV. Cum arată SIAB după 11 ani de absență

de Adrian Mitrea

Noutati SIAB 2018 (sursa – 0-100.ro)

Circa jumătate dintre mărcile comercializate oficial în România sunt prezente și la SIAB 2018, după 11 ani în care Salonul Internațional Auto București a lipsit din peisajul evenimentelor auto de la noi din țară. Deși jumătate dintre mărci lipsesc, cele care au venit, prin importator sau prin dealeri, s-au străduit să ofere publicului cele mai bune condiții de până acum, iar în afara luminii mai neinspirate de la unele standuri, SIAB 2018 este chiar decent. Totul este marcat de o decență cum n-am mai văzut, de la vestimentația pentru hostess și până la calitatea publicului vizitator. V-am pregătit un tur video POV (Point Of View / Person View) al SIAB 2018, pe la toate standurile și scurte explicații despre mașinile expuse.

Printre premierele naționale se numără: noul Volkswagen Touareg, noul Suzuki Swift Sport, Skoda Fabia Facelift, noul BMW X4, noul BMW M5, MINI LCI (Facelift), Ford GT, Ford Fiesta Active, Ford Fiesta ST, Ford Ka+ Facelift, Ford Mustang Facelift, Audi e-tron quattro concept, Volkswagen I.D. Buzz, Volkswagen Golf GTE Concept, KIA Niro, noua Mazda6 Wagon (Facelift), noul Opel Insignia Country Tourer, noul Rolls-Royce Phantom, Toyota Mirai.


Citește și:

17 comentarii

Diaconu Bogdan 29 martie 2018 - 10:57

Felicitari pentru ideea de prezentare a SIAB! Imagini si comentarii foarte bune.

Reply
Sebi 29 martie 2018 - 12:32

Doamne cât de trist arată! Era zi de presa sau de ce nu era nimeni?

Reply
Adrian Mitrea 29 martie 2018 - 13:46

Salut, Sebi! Am filmat clipul din două bucăți, o parte în ziua presei, o parte în zi de public, dimineața. De aceea e mai gol. Am vrut să am aceste condiții ca să pot să vă arăt mașinile, nu o îmbulzeală 🙂

Reply
George 30 martie 2018 - 17:07

Sa vezi in weekend cum se imbulzesc sa vada exponatele. Distinsii vizitatori au distrus tot gazonul de pe bulevardul Expozitiei cu parcarea masinilor pe trotuar… Sa moara toti odata!

Reply
Adrian Mitrea 30 martie 2018 - 17:16

Așa este, o mare parte din public este de foarte proastă calitate umană. Motiv pentru care importatorii și dealerii încuie mașinile în fața hoardelor.

Reply
Westbam 30 martie 2018 - 10:49

Am fost si eu ieri dupa-amiaza (joi), era putina lume, putine masini, unele inchise si nu te puteai urca in ele. De exemplu la Mazda nu ne-au lasat sa ne urcam in MX-5 pentru ca „au urcat altii si le-au zgariat”. In schimb la Lexus puteai sa te urci in toate masinile expuse. La Opel mi s-a parut ciudat ca toate masinile stateau cu motorul pornit, abia puteai respira in zona…
Parerea mea este ca nu a meritat biletul 30 RON, evenimentul este de slaba calitate, au lipsit brand-uri mari.

Reply
bancher 30 martie 2018 - 12:13

asa zic si eu, ca nu merita biletul de 30 ron. Sunt prea multe marci lipsa, mai ales din marcile mari. Aceleasi marci le-am vazut si la salonul auto moto din Piata Constitutiei, doar ca acolo biletul era 10 ron.
In rest, te felicitam Andrei Mitrea pentru reportaj. E f bine facut, cu detalii, cu prezentari pertinente, eu iti dau nota 10.

Reply
Adrian Mitrea 30 martie 2018 - 12:48

Mulțumesc! Depinde și pentru ce te duci. Dacă te duci să vezi aceleași mașini ca în Piața Constituției, sunt bani aruncați. Dar uite, Rolls-Royce, concepte Volkswagen și Audi… astea n-au fost în Constituției.

Reply
Banel 3 aprilie 2018 - 21:29

Am fost in a doua zi la SIAB si am fost surprins cum la Audi si Porsche/Lamborghini se statea la coada. In rest, mi s-a parut destul de banal.

Reply
Malex 30 martie 2018 - 13:51

Am aruncat si eu 30 de lei pentru o vizita la SIAB si spun asta deoarece bate vantul pe acolo…marci putine, modele vechi..nu ma refer la marcile de lux, pe care putini si le permit…mai mult, multi dealeri nu erau deloc pregatiti, nu aveau pliante sau oferte pe care le puteai consulta, te notau pe caiet, ca pe vremuri si o sa trimita ei candva o oferta…la Skoda am aflat ca nu mai poti comanda motoare pe benzina o perioada de aproximativ 1 an, pentru ca, si acum il citez pe agentul de la standul Skoda: ”Romania nu este o piata importanta pentru Skoda si cererea pentru motoare pe benzina este foarte mare astfel incat le livreaza cu prioritate pe pietele vestice”…la Kia noul Ceed si varianta SW nu sunt prezente, desi au avut lansarea la Geneva acum cateva saptamani…am primit cam acelasi raspuns….Romania nu este o prioritate pentru Kia…la Ford am fost trecut pe caiet (nu ala cu datorie) de un domn care se plangea ca a tras paiul cel scurt, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie prezent in weekend la SIAB..nasol

Reply
bancher 2 aprilie 2018 - 09:40

am fost si eu la SIAB, si nu am fost f incantat. Unele masini erau inchise, VAG a venit doar cu cateva masini electrice in care nu te puteai sui, Mercedes, Nissan, Renault, Peugeot, Citroen, Mitsubishi, Hyundai, Fiat, Jeep , Tiriac Auto nu au fost prezenti. Cel mai mult m-a deranjat ca multe masini erau incuiate…adica dupa ce ca batea vantul pe acolo, mai si incuiai masinile.
In rest foarte profesionista prezentarea lui Andrei Mitrea.

Reply
Adrian Mitrea 3 aprilie 2018 - 04:29

Mulțumesc! Mă cheamă Adrian Mitrea, dar nah, accept un miel de Paște dacă tot m-ai botezat 🙂
Mașinile sunt încuiate pentru că publicul e de foarte proastă calitate. Vorbește cu reprezentanții mărcilor care au fost acolo și ai să vezi cum stau lucrurile și când ești expozant, iar orice retardat crede că i se cuvine să facă orice cu mașina ta dacă el a plătit 30 Lei pe intrare.
Prin orice înțeleg să intre cu blue jeans cu ținte pe tapițerie din piele, să ia câte o „amintire”… o brichetă, un cap de schimbător, ceva.
Dacă vrei să ai acces în mașini, vorbești frumos cu expozanții, stau lângă tine cât timp îți culegi impresiile și mergi mai departe. Se poate, important e să și vrei. Baftă!

Reply
Mihai 30 martie 2018 - 15:10

Cu ce ati filmat?

Reply
Adrian Mitrea 30 martie 2018 - 16:16

GoPro Hero 5 Black cu sistem de stabilizare (gimball) montat pe cap, sunet tras separat de cameră cu un recorder Tascam.

Reply
Mihai 30 martie 2018 - 17:13

Multumesc. Filmarea este foarte reusita. Imi aminteste de jocurile RPG. Este oarecum neobisnuita dar potrivita pentru prezentarile de masini. Am observat casca „de Robocop”, dupa cum remarcase la un moment dat colegul din filmare, la 16:09 si 18:16. Cat despre prezentarea in sine contine informatii bine documentate si cu detalii interesante. Respect.

Reply
Adrian Mitrea 30 martie 2018 - 17:15

Mulțumesc și eu, Mihai!

Reply
Adrian Adascalitei 1 aprilie 2018 - 11:37

Salut.
Reusita filmarea, asa nu am mai facut un drum pana acolo, fiind si o zi ce nu prea iti da mana sa iesi din casa.:))
Am vazut ca cei de la Subaru nu sunt, asa ca data viitoare.

Reply

Lasa un comentariu