Acasa Mazda Toyota, Mazda si Denso vor dezvolta impreuna masini electrice

Toyota, Mazda si Denso vor dezvolta impreuna masini electrice

de Adrian Mitrea

Companiile japoneze Toyota, Mazda si Denso vor dezvolta impreuna tehnologii pentru masini electrice care pot fi utilizate pe mai multe tipuri de caroserii. Ingineri de la fiecare dintre cele trei companii vor fi dislocati si pusi sa lucreze impreuna. Va fi formata si o firma noua in acest sens, numita EV C.A. Spirit Co., Ltd.

In functie de nivelul investitiei, Toyota vine cu cea mai mare parte (90%), Mazda cu 5% si Denso cu 5%. La nivel de resurse de cercetare si dezvoltare, insa, eforturile sunt egale. Initial vor fi circa 40 de angajati.

Noua companie formata va avea rolul de a:

  • Cerceta caracteristicile care definesc performanta optima si functiile unui vehicul electric prin perspectiva componentelor individuale si ca intreg.
  • Verificarea instalarii componentelor si performanta autovehiculului pe baza caracteriscilor de la punctul 1.
  • Examinarea si optimizarea conceptului pentru fiecare tip de masina tinand cont de punctele 1 si 2.

Pe termen mediu si lung aceasta platforma de lucru pentru masini electrice creata de Toyota, Mazda si Denso isi propune sa fie deschisa si catre alti producatori auto si furnizori.

1 comentariu

Radu Stoian 28 septembrie 2017 - 18:40

Este bine ca japonezii iau initiativa si contracareaza europenii Renault, PSA si germanii. Consumatorul o sa vada o ieftinire ca urmare a concurentei. Toyota trebuie sa aduca pe piata un full electric dar se pare ca privesc mult inainte cu Mirai, propulsie cu Hidrogen.

Reply

Lasa un comentariu