Acasa BMW Oliver Heilmer va fi noul sef de design al MINI. Anterior a lucrat la interioarele masinilor BMW

Oliver Heilmer va fi noul sef de design al MINI. Anterior a lucrat la interioarele masinilor BMW

de Adrian Mitrea

Oliver Heilmer va fi noul sef de design al marcii britanice MINI, detinuta de BMW Group, incepand cu 1 septembrie 2017. Oliver Heilmer este in prezent presedinte al Designworks (subsidiara a BMW Group in SUA) si anterior s-a ocupat de interioarele masinilor BMW, fiind prezent inclusiv in Romania pentru un eveniment de design dedicat anteriorului BMW Seria 5 (aprilie 2010).

Heilmer lucreaza de 17 ani in cadrul BMW Group, iar pana in 2016 s-a ocupat de designul interior al modelelor BMW. Acum, iata, dupa o scurta incursiune pe la conducerea Designworks, paseste la marca britanica MINI, si ea parte a BMW Group.

Designerul Oliver Heilmer isi gaseste inspiratia in muzica, moda si mobilier si este fan al arhitectilor de la Hansen si al designerilor Apple.

AICI poti citi articolul generat de intalnirea dintre Heilmer si presa auto din Romania, in primavara lui 2010. Interesant este de urmarit “firul” pentru masinile mici si, eventual electrice. La acea vreme BMW i3 era inca in faza de proiectare, iar Heilmer spunea ca interiorul masinilor electrice va fi diferit si mai spatios.

Din noua pozitie, Oliver Heilmer ii va raporta direct lui Adrian van Hooydonk, care este seful de design al intreg BMW Group.

Echipa de design MINI va fi asadar condusa de Oliver Heilmer, iar cu el vor lucra Christopher Weil (in calitate de designer de exterior), Kerstin Schmeding (seful departamentului de culori si materiale) si Christian Bauer (in calitate de designer de interior).

Fostul sef de design al MINI, Anders Warming, a plecat la Borgward.

Lasa un comentariu