Acasa Curiozitati VIDEO: Cum arata Rolls-Royce starlight headliner, capitonajul de plafon auto care iti aduce stelele mai aproape

VIDEO: Cum arata Rolls-Royce starlight headliner, capitonajul de plafon auto care iti aduce stelele mai aproape

de Adrian Mitrea

Rolls-Royce Starlight Headliner (sursa - Rolls-Royce)

Rolls-Royce starlight headliner este una dintre cele mai scumpe dotari optionale de pe unele automobile Rolls-Royce – costa circa 13.000 euro – si unica in industria auto prin complexitatea sa. Sansele sa vezi cum arata aceasta tehnologie de plafon iluminat cu LED in forma unor constelatii sunt foarte rare: fie vizitezi uzina Rolls-Royce din Goodwood, fie vizitezi BMW Welt din Munchen. Iata, asadar, in clipul de mai jos, cum se vede in spatele acestui plafon auto si cum sa faci sa vezi cu ochii tai tehnologia cand ai ocazia sa ajungi la BMW Welt.

Pentru crearea unui astfel de plafon un specialist Rolls-Royce munceste peste opt ore. Fiecare fibra optica este lipita manual pe plafonul perforat si este nevoie de 800 pana la 1.600 de astfel de fire (si gauri) pentru a crea un model, o constelatie.

Tehnologia aceasta de iluminare ambientala a fost lansata in urma cu zece ani (2007), pe Rolls-Royce Phantom, iar ulterior a fost extinsa pe toate modelele Rolls-Royce care nu sunt decapotabile.

In lumea auto mai exista Opel ADAM cu plafon iluminat asemanator, insa cu un numar mult mai redus de „stele” si fara posibilitatea de a personaliza modelul (constelatia).

Mai multe despre BMW Welt poti citi AICI, iar despre Starlight Headliner AICI.

5 comentarii

roman 27 martie 2017 - 17:49

manufactura de dragul manufacturii, singurul lucru care il face e sa strige cati bani are proprietarul si nimic altceva. cat m-am plictisit de articole de lux printre saracia colectiva din romania. saracie financiara si intelectuala desigur.

Reply
Adrian Mitrea 28 martie 2017 - 01:09

E interesant ca tocmai unul care scrie aproximativ in limba romana vorbeste despre saracia intelectuala. In rest, sanatate si virtute! Imi pare rau ca te-am scos din lumea ta si ti-am aratat o tehnologie rara din industria auto.

Reply
Xlon 7 aprilie 2017 - 12:17

Cine te pune sa urmaresti si sa comentezi asemenea stiri?! Ce are asta de a face cu saracia Romanilor? De ce trebui sa induci idea ca stapanii de Rolls-Royce si societatea de consum exacerbata de Americani sunt de vina pentru saracia Romania! Saracia Romaniei e in primul rand vina Romanilor de toate categoriile. Am cazut accidental asupra articolului si nu ma intereseaza narcisismul lumii de consum si falsitatile ei. Nu la sunt la indemana deci nu exista pentru mine! Sunt la fel de suparat ca si tine dar am o intelegere mai obiectiva a realaitati.

Reply
Catalin nino 19 septembrie 2020 - 02:43

Cat ar costa steluțele pe plafon la un Mercedes ML 350 AMG.???

Reply
Nautilus 28 martie 2017 - 09:39

O tehnologie poate să fie prea scumpă, încât și-o permit doar milionarii. În primii ani după lansarea ei pe piață. Așa era panoul solar amorf, când a fost inventat în anii 1970.

După care tehnologia evoluează rapid, metodele de producție devin mai eficiente, costurile scad. În prezent, un panou solar costă pe eBay cât 2 rezervoare de benzină. A căzut de la nivelul de produs de înaltă tehnologie, scump şi inaccesibil, la un lucru cu care te joci. Cam la fel ca smartphonele, tableta, laptopul, espressorul. Sau, dacă ai compara în România 1965 cu 2005, ca automobilul însuși.

Pentru că Paul Walker si pentru că tehnologie 😀

Reply

Lasa un comentariu