Acasa Lamborghini SUV-ul Lamborghini Urus intra in productie in aceasta primavara

SUV-ul Lamborghini Urus intra in productie in aceasta primavara

de Adrian Mitrea

Lamborghini Urus Concept (sursa - worldcarfans.com)

Lamborghini Urus, modelul care marcheaza (re)intrarea marcii sport de lux italiene in segmentul SUV-urilor, va intra in productie in aprilie 2017, mai intai ca masina preserie, apoi ca varianta finala de productie. Acest lucru inseamna ca modelul ar trebui sa ajunga in showroom-uri in a doua parte a anului 2017.

Numele masinii va ramane Lamborghini Urus, la fel cum s-a chemat si conceptul aratat in 2012, reiese dintr-o declaratie a lui Stefano Domenicali, directorul general executiv (CEO) al Lamborghini, acordata Digital Trends.

Urus va fi capabil sa faca off road, spune Domenicali, soferul avand la dispozitie moduri de condus dedicate pentru gheata, zapada, pietre si nisip. Primul hibrid din istoria marcii Lamborghini va fi tot Urus, intr-o etapa ulterioara a dezvoltarii modelului.

click aici pentru galeria foto cu Urus concept

Urus va costa peste 150.000 euro, fara taxe, iar ca dimensiuni va fi putin mai lung si mai lat decat un BMW X6. Productia anuala va fi situata undeva in jurul a 3.000 unitati.

Lamborghini are experineta in segmentul SUV datorita modelului LM002 cosntruit in 300 de exemplare intre 1986 si 1992, insa de atunci au trecut trei decenii, iar modelul de la acea vreme este cu mult diferit fata de ceea ce va fi Urus.

LM002, sau Rambo Lambo, cum fusese alintat, avea un aspect mult mai patratos, total diferit fata de restul gamei marcii. Nici perfomantele nu sunt pe masura lui Urus, viteza maxima fiind 210 km/h, iar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este de 8,5 secunde. LM002 are un motor de 5,2 litri ce dezvolta 450 CP, iar Urus va beneficia de un propulsor de 600 CP capabil sa trimita masina pana la 100 km/h in circa 4,5 secunde.

Lasa un comentariu