Acasa Renault VIDEO: Renault Zoe ZE 40 devine cea mai accesibila masina electrica cu cea mai mare autonomie, 400 km

VIDEO: Renault Zoe ZE 40 devine cea mai accesibila masina electrica cu cea mai mare autonomie, 400 km

de Adrian Mitrea

Renault Zoe ZE 40 (sursa - Renault)

Renault are la standul sau de la Salonul Auto de la Paris (1-16 octombrie pentru public, 29-30 septembrie pentru presa) modelul Renault Zoe ZE 40, adica o versiune imbunatatita a masinii electrice Zoe, care are acum autonomie de pana la 400 km in ciclul de testare NEDC, care corespunda unei autonomii reale de circa 300 km.

Anuntata in 29 septembrie, la Paris, versiunea de autonomie marita a lui Zoe a inceput sa fie comercializata in majoritatea pietelor din Europa din 1 octombrie.

Preturile pentru ceea ce se numeste “versiunea 2017” a masinii 100% electrice a Renault sunt cuprinse intre 23.600 si 28.500 euro cu TVA (20%) in Franta.

Prin aceasta strategie de pret Renault Zoe ZE 40 devine cea mai accesibila masina electrica cu cea mai mare autonomie. Trebuie insa luat in calcul si faptul ca masina vine fara baterie, iar aceasta nu poate fi cumparata, ci inchiriata, cu plata lunara, in functie de utilizare.

Odata cu noua versiune cu autonomie marita, Zoe primeste si doua noi culori pentru caroserie, Intense Red si Titanium Grey.

Autonomia de 400 km anuntata este masurata conform standardelor NEDC, cele in vigoare in prezent pentru masurarea consumului, emisiilor si autonomiei masinilor. In 2017 va fi introdusa masurarea conform ciclului WLTP. Abrevierea WLTP vine de la Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP), adica un sistem de testare pentru emisii si consum armonizat la nivel mondial pentru automobile. WLTP vine la pachet cu legislatia pentru Real Driving Emission (RDE) care prevede , din 2017, inlocuirea ciclului de testare actual, denumit Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), cu WLTP.

Asadar, „autonomia reala” de circa 300 km anuntata de Renault este cea apropiata de standardul de masurare WLTP.

Piata masinilor electrice se anunta tot mai interesanta, in contextul in care si BMW i3 a primit o baterie mai mare, iar Opel Ampera-e care se lanseaza in 2017 vine cu autonomie 500 km (NEDC).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu