Acasa Saloane Auto VIDEO: Volkswagen Group isi prezinta noutatile si strategia in avanpremiera Salonului Auto de la Paris

VIDEO: Volkswagen Group isi prezinta noutatile si strategia in avanpremiera Salonului Auto de la Paris

de Adrian Mitrea

(Transmisie LIVE de la 0ra 21:00, ora Romaniei, pana la 21:40. Acum puteti revedea inregistrarea prezentarii.) Volkswagen Group prezinta strategia si noutatile marcilor din portofoliu in avanpremiera Salonului Auto de la Paris, care este deschis doar pentru presa in zilele de 29 si 30 septembrie, iar in intervalul 1-16 octombrie este deschis pentru publicul larg. Din partea Volkswagen Group asteptam dezvaluirea noului Audi Q5, a unui concept de masina electrica accesibila marca Volkswagen, plus prezentarea unor masini foarte noi de la Porsche (noua Panamera), Skoda (Kodiaq) si SEAT (Ateca X-Perience).

Iata, mai jos, cateva dintre ideile si declaratiile cheie facute de oficialii Volkswagen Group.

  • „Impreuna – Strategia 2025” (TOGETHER – Strategy 2025) creaza un avant important pentru viitorul electromobilitatii, digitalizarii si serviciilor de mobilitate.
  • Va fi lansata o a 13-a marca a Volkswagen Group. Nu va fi una auto, ci una care sa inglobeze servicii avansate dedicate oamenilor care utilizeaza orice fel de solutii de mobilitate. Dincolo de parteneriatul cu Gett, Volkswagen Group ia in calcul chiar si ipoteza sa lanseze servicii proprii de shuttle in unele orase.
  • Volkswagen Group va construi inca 30 de masini electrice pana in 2025, pe langa cele existente in prezent in gama.
  • 17 modele tip hibrid plug-in (reincarcabile la priza) vor fi lansate in urmatorii doi ani, primul dintre ele fiind Porsche Panamera E-Hybrid (a doua generatie pentru model).
  • „Sunt convins ca design-ul va fi un factor cheie in a decide care marci vor supravietui in viitor. Mobilitatea de maine ne da noua, designerilor, posibilitati creative complet noi. Sistemele de propulsie electrice si condusul autonom elimina multe obstacole, mai mult decat a fost cazul in ultimele decenii. Mai mult, caracteristici distinctive precum sunetul motorului nu mai sunt relevante, asa ca design-ul devine mai important ca atribut de vanzare”, a spus Michael Mauer, seful de design al Volkswagen Group.
  • Volkswagen Group are 1.300 designeri din 44 de tari, impartiti in 12 echipe de design, cate una pentru fiecare marca. Grupul include marcile Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Bentley, Ducati, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Scania, MAN.
  • Unele marci vor fi avangardiste prin design si tehnologie, iar altele vor beneficia de pe urma acestor eforturi, asa ca ne putem adapta flexibil la nevoi si tendinte. Dar asta nu inseamna ca vom avea masini autonome uniforme. Peisajele stradale din viitor vor deveni si mai variate, mai pline de culoare, mai emotionale”, a spus Mauer.
  • Viitorul este electric. Este de asemenea adevarat ca motorizarile clasice vor continua sa joace un rol cheie in urmatorii 20 de ani, cel putin. Trebuie si chiar vom face progrese cu motorizarile motoarelor diesel si pe benzina. In acelasi timp, vom face progrese si in domeniul tehnologiilor alternative”, a declarat Matthias Muller, directorul general executiv (CEO) al Volkswagen Group.
  • Diesel-ul este si va ramane un punct de referinta important, o cotitura in istoria noastra. Lucram folosind toate resursele disponibile sa ajungem la radacinile acestei crize si sa gasim calea prin care sa rezolvam toate chestiunile (…)”, a spus Muller.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu