Acasa Ford VIDEO: Peste 500 de tineri au participat la Ford Driving Skills For Life, eveniment dedicat sigurantei rutiere

VIDEO: Peste 500 de tineri au participat la Ford Driving Skills For Life, eveniment dedicat sigurantei rutiere

de Adrian Mitrea

Ford Driving Skills For Life (sursa - Ford)

Peste 500 de tineri studenti si angajati ai Ford Romania (18-24 ani) au participat la Ford Driving Skills For Life (DSFL), un eveniment interactiv dedicat sigurantei rutiere, a carui menire a fost sa-i faca mai constienti de ce se intampla cu ei si cu automobilul, in anumite situatii: cum e sa conduci cu anvelopele foarte uzate, cum te comporti in stare de ebrietate, ce se intampla cand trimiti sms de la volan si cum reactioneaza masina, din punct de vedere dinamic, in situatii limita, pe virare si franare.

Ford Driving Skills For Life este o idee care a pornit in urma cu zece ani in Statele Unite ale Americii (SUA) si s-a extins si in foarte multe tari din Europa, printre care si Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie, iar scopul sau a fost acelasi peste tot. Pentru Romania este primul an in care s-a organizat DSFL, in sfarsitul de saptamana 13-15 iunie.

Ford Driving Skills For Life (sursa - Ford)Pornind de la statisticile seci care arata ca mortalitatea pe soselele din Europa e inca mare, evenimentul Ford este complementar sumarei pregatiri din scolile de soferi si arata cursantilor ceea ce pot invata in scolile private de condus defensiv, de regula contra unor sume echivalente cu a 2-3 taxe obisnuite pentru o scoala de soferi conventionala.

Orasul Craiova nu a fost ales intamplator, Ford avand 3.500 angajati acolo, in uzina in care produce B-MAX si motoare EcoBoost de 1,5 litri si 1 litru. O parte dintre cei 3.500 angajati sunt tineri.

Numarul mare de participanti, peste 500, a fost atins ca urmare a parteneriatului solid dintre Ford Romania si Universitatea din Craiova. Instructori au fost piloti si tehnicieni de la Napoca Rally Academy, coordonati de Bogdan Marisca si Marco Tempestini.

Ford Driving Skills For Life (sursa - Ford)Potrivit cercetarilor de piata, citate de Ford, tinerii cu varste intre 18-24 sunt expusi de doua ori mai mult riscului de a muri intr-un accident rutier decat soferii mai experimentati din Uniunea Europeana. Intre anii 2000 si 2009 peste 76.000 de persoane cu varste intre 18-24 de ani au murit in accidente rutiere in Uniunea Europeana. Acest lucru inseamna aproape o cincime din victimele accidentelor rutiere din Europa.

Programul Driving Skills for Life a realizat, de la lansarea sa de acum zece ani, instruiri practice pentru 100.000 de soferi din intreaga lume si pentru alti 500.000 online, Ford investind 1,5 milioane euro in primul an.

Mai jos poti vedea clipul realizat pentru DSFL in Romania, precum si ce au invatat cei 500 de participanti, la Craiova.

Lasa un comentariu