Acasa Romania Skoda a prezentat varianta cu cinci usi a modelului Citigo, masina ce ajunge si in Romania in vara

Skoda a prezentat varianta cu cinci usi a modelului Citigo, masina ce ajunge si in Romania in vara

de Adrian Mitrea

Skoda Citigo cu 5 usi (sursa - Skoda)

Skoda a prezentat prima imagine a versiunii cu cinci usi a modelului Citigo, cel mai mic automobil din gama actuala a marcii cehe. Productia variantei cu trei usi a inceput deja, in Slovacia. Citigo cu trei si cinci usi este derivata din Volkswagen up!, succesor simbolic pentru Lupo.

Skoda Citigo este mult mai mica decat Fabia, avand 3,56 metri lungime, 1,65 metri latime si 1,48 metri inaltime. In pofida dimensiunilor reduse, portbagajul ofera un spatiu de depozitare de 251 litri, semnificativ mai mare decat rivalii Peugeot 107/Citroen C1 si Toyota Aygo. Prin rabatarea scaunelor din spate se poate obtine un portbagaj de 951 litri, potrivit Skoda.

Specificatiile sunt aceleasi, indiferent de tipul caroseriei, cu trei sau cinci usi. Varianta cu cinci usi va fi mai scumpa cu cateva sute de euro fata de versiunea cu trei portiere.

Vor fi disponibile doua motorizari la introducerea pe piata, ambele pe benzina si cu o capacitate cilindrica de un litru: 60 Cai Putere (CP) si 75 CP.

Consumul mediu declarat de fabricant pentru 100 km parcursi este de 4,5 litri de benzina pentru versiunea de 60 CP si de 4,7 litri pentru varianta mai puternica. Emisiile de CO2 pe kilometru sunt de 105 grame, respectiv 107 grame.

Va exista si o versiune eco, derivata din cea cu motor de baza, care va emite sub 100 grame CO2/km si va consuma 4,2-4,3 litri benzina/100 km.

Citigo este derivata din Volkswagen up! care este punctul de plecare si pentru cel mai mic model Seat denumit Mii.

Lasa un comentariu