Acasa Media Nissan Leaf a fost desemnat masina anului 2011. Dacia Duster, pe ultimul loc

Nissan Leaf a fost desemnat masina anului 2011. Dacia Duster, pe ultimul loc

de Adrian Mitrea

Nissan Leaf (sursa - 0-100.ro)

Modelul cu propulsie electrica Nissan Leaf a fost desemnat masina anului 2011 in Europa de catre 59 de junalisti din 23 de tari, devenind primul vehicul electric care castiga acest titlu. Dacia Duster, SUV intrat in marea finala, ocupa pozitia a saptea (ultima), potrivit autocar.co.uk.

Leaf a obtinut 257 de puncte, fiind urmat de Alfa Romeo Giulietta (248 puncte), pe locul al doilea, si Opel/Vauxhall Meriva (244 puncte), pe pozitia a treia.

Celelalte masini aflate in finala au obtinut urmatoarele punctaje:

  • 4. Ford C-Max/Grand C-Max (224 puncte)
  • 5. Citroen C3/DS3 (175 puncte)
  • 6. Volvo S60/V60 (145 puncte)
  • 7. Dacia Duster (132 puncte)

Lista celor sapte masini care au intrat in finala din acest an a fost pestrit, incluzand un SUV (Duster), un monovolum cu un sistem rar intalnit de deschidere a usilor (Meriva) si un automobil electric (Leaf).

Anul trecut, competitia Car of the Year (COTY) a fost castigata de Volkswagen Polo.

Juriul care desemneaza Masina Anului 2011 este format din 59 de membri din 23 de tari europene. Reprezentarea nationala a fiecarei tari este proportionala cu marimea propriei piete auto si cu dimensiunea industiei auto locale. Astfel, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania au cate sase membri, iar Romania unul (jurnalistul Dan Vardie). Lista completa cu membrii juriului poate fi consultata aici.

Nissan Leaf are o autonomie de circa 160 de kilometri daca bateriile au fost incarcate complet, timp de opt ore. In lipsa posibilitatii de a incarca bateriile complet, Nissan spune ca in mai putin de 30 de minute se poate face o reincarcare de pana la 80% a acumulatorilor, ceea ce ar asigura o autonomie de circa 120 de kilometri. Acumulatorii masinii au o garantie de opt ani sau 160.000 km.

Lasa un comentariu