Acasa Audi Audi spune ca masinile sale electrice vor suna precum conceptul RSQ din filmul I, Robot

Audi spune ca masinile sale electrice vor suna precum conceptul RSQ din filmul I, Robot

de Adrian Mitrea

Audi e-tron (sursa - Audi)

Audi lucreaza la sunetul pe care urmeaza sa-l genereze viitoarele sale masini electrice, varianta preferata de constructorul auto fiind zgomotul produs de conceptul RSQ ce apare in filmul de actiune I, Robot.

Dotarea masinilor electrice cu un sistem acustic artificial este e o masura de siguranta, deoarece pana la viteze de 25 km/h acestea nu se aud aproape deloc. Dupa 25 km/h, zgomotul produs de anvelope si de frecarea cu aerul apropie zgomotul masinilor electrice de cel al automobilelor conventionale. Pe langa aspectul ce tine de siguranta, sunetul produs de masini este si un element de identitate acustica pentru o marca auto.

Tehnicienii lucreaza din greu la sunetul Audi e-tron. Nu este doar o chestiune legata de siguranta, ci si o intrebare despre cum ar trebui sa sune un Audi al viitorului”, se arata intr-un comunicat al producatorului auto.

Una dintre alegeri ar putea fi reproducerea sunetelor unui motor pe benzina sau diesel, insa Audi doreste ca automobilele sale hibride si electrice sa fie produse deosebite, cu acustica distincta.

„Sunetul folosit la navele spatiale din filme sunt reminiscente ale sunetelor unei masini, dar totusi diferite, si reprezinta o abordare interesanta. Totusi, un Audi nu va suna ca un avion cu reactie. Sunetul va fi totusi neobisnuit. Audi RSQ din filmul I, Robot ofera un bun exemplu despre cum ar putea suna un Audi in viitor”, a declarat directorul Acusticii din cadrul Audi, Ralf Kunkel.

Audi RSQ si Will Smith (sursa - gadgetmadness.com)

Lasa un comentariu